A Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesületet 2011-ben olyan cégek alapították, amelyek a tiszta és környezetbarát gázüzemű járművek és az ehhez szükséges infrastruktúra elterjedését tűzték ki célul.

A Egyesület céljai közé tartozik Magyarország károsanyag- és üvegházhatású gáz kibocsátásának csökkentése, a megújuló gázpotenciál felhasználásának elterjesztése, mely fenntartható energiaforrásként egyidejűleg növeli a lokális jövedelemtermelő képességet és csökkenti Magyarország fosszilis kőolajtól való függőségét. Szorgalmazzuk a metán, a biometán, a hidrogén és ezek keverékeikből álló energiahordozók minél szélesebb körű felhasználást elősegítő kormányzati intézkedések és regionális programok létrejöttét. A hatékonyabb érdekérvényesítés céljával a Klaszter egy szervezetben fogja össze a gáz üzemű közlekedésben érdekelt hazai szereplőket.

Az Egyesület óriási sikere, hogy 2015-ben az Európai Bizottság a PANNON-LNG projekt javaslatot, mint az Unió közösségi érdekét támogatásra ítélte és az MGKKE által koordinált projekttársasággal szerződött a megvalósításáról. A 85 százalékos támogatási intenzitású projekt eredményeként két éven belül 5 CNG és LNG járművek töltésére alkalmas üzemanyagtöltő állomás lesz Magyarország területén. Bővebben: PAN-LNG Project


Az Egyesület tagjai: