Rangos elismerésben részesült az Iveco

Az idei évben az NGV Global Industry Champion díjat az Iveco nyerte el, az elmúlt 20 évben végzett elhivatott, a sűrített (CNG) és cseppfolyós földgáz (LNG) piacát támogató, teljesen földgázüzemű teherautókat, kishaszongépjárműveket, és buszokat fejlesztő munkája elismeréseként. A kétévente odaítélt díj március végén került átadásra, a Rotterdamban megrendezett 2017-es Gázüzemű Világkonferencián.

A díj főszponzora az NGV Global, amely világszerte elkötelezett támogatója a természetes biometán-, valamint földgázüzemű járműveknek, kiemelt figyelmet fordítva a közlekedési eszközök hatékonyságának és biztonságának növelésére. A díjjal céljuk a vállalatok olyan kezdeményezéseinek és programjainak honorálása, amelyek a földgáz szektor fejlesztésére és javítására törekszenek.

„Az Iveco a haszongépjárművek esetében is a földgáz üzemű meghajtásra fókuszál, alternatív lehetőségek (beleértve a biometánt is) széles skáláját kínálva, ily módon hozzájárulva a károsanyag keletkezésének és kibocsátásának csökkentéséhez. Bízunk benne, hogy ez a díj nem csupán az eddig elért eredményeik elismerése, hanem egyben egy új fejezet kezdete is lesz” – mondta el beszédében a díj átadásakor Diego Goldin, az NGV Global vezérigazgatója, aki reméli, hogy ez az elismerés a jövőben a földgáz szélesebb körben történő elterjedését és az ágazat fejlődését fogja elősegíteni.

Az NGV Global bizottságának választása szigorú kritériumok alapján esett az Ivecora, amelyek figyelembe veszik a földgáz, mint alternatív üzemanyag használatát, valamint a földgázhajtású járművek piacának növelését. A zsűri egyaránt vizsgálta a márkák tevékenységének hatását nemzeti, regionális és globális szinten.

Az NGV Global 1986-os alapítása óta gyakorlatilag a nulláról növekedett 23 millióra a földgázt használó járművek száma, azonban a cél ennek a számnak a további, folyamatos növelése, 2030-ig egészen 65 millióra.