III. CNG és LNG Konferencia – Európai Fenntarthatósági Héten

2015. 05. 27. – Az MGKKE ismét megrendezi a CNG és LNG témában egyedülállóan informatív konferenciát és járműipari kiállítást június 2-án! Folyamatos információ dömping az MGKKE facebook oldalán található! A konferencia részvétele a szponzorok és az MGKKE tagjainak jóvoltából ingyenesen, azonban regisztrációhoz kötött. A regisztrációra annak zárásáig (várhatóan hétfő) a CNGkonferencia@gmail.com címen van lehetőség.

A már komoly hagyományokra visszatekintő szakmai konferencia az első alkalommal megvalósuló Európai Fenntarthatósági Hét keretében kerül megrendezésre. A konferencia fővédnöki tisztjét dr. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára tölti be.

A III. CNG és LNG Konferencia és Járműipari kiállítás főszponzora a FŐGÁZ CNG Kft.

Idén első alkalommal átadjuk az MGKKE-díját is, mellyel a gázközlekedésben érdekelt piaci szereplők teljesítményét szeretnénk elismerni.

Az esemény helyszíne: Gödöllő, 2100 Páter Károly utca 1.

Figyelem! A CNG üzemű MAN Lion’s City GL autóbusz – mely elnyerte a “2015-ös Év Autóbusza” címet, elviszi a konferenciára azon résztvevőket, akik erre igényt tartanak. A német rendszámú csuklós autóbusz a Dózsa György útról, a Műcsarnok mögötti parkolóból fog elindulni a konferencia helyszínére 8:30-kor. Az autóbusz a konferencia végén – lehetőséget biztosítva a múzeum látogatásra – 18:30-kor indul vissza a Hősök terére. Amennyiben igénybe kívánja venni a járművet, küldje el regisztrációját a peter.aranyi@oneonone.hu címre!

A konferencia programja

9:00 – 9:45 Vendégek érkezése, regisztráció, frissítők
9:45 – 10:00 Ünnepélyes köszöntő – Dr. Szabó István, a Gödöllői Szent István Egyetem Gépészmérnöki karának Dékánja
10:00 – 10:15 Ünnepélyes köszöntő – Hevesi Zoltán Ajtony, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Zöldgazdaság Fejlesztéséért, Klímapolitikáért és Kiemelt Közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára
10:15 – 10:30 NGV-szektor helyzete határainkon belül és kívül, valamint a szabályozói környezet változásával kapcsolatban felmerülő kérdések, uniós irányelv teremtette külső hatások – Domanovszky Henrik, az MGKKE elnöke
10:30 – 10:45 Földgáz üzem és a biztonság, változó biztonsági szabályozások – Mészáros Lóránd, a Budapest és Pest megyei Műszaki Engedélyezési és Fogyasztásvédelmi Főosztály vezetője
10:45 – 11:00 Kompresszortechnológia Magyarországról – Tóth Tibor, Ganzair Kompresszortechnika ügyvezetője
11:00 – 11:15 Töltőállomás telepítésének körülményei – Major Ferenc, Gilbarco ACIS technológiai részlegvezető
11:15 – 11:30 Benzines és dízel járművek földgázüzeművé alakítása – Haszon Zoltán, a Landi-Renzo importőre
11:30 – 11:45 Gázüzemű haszongépjárművek az IVECO kínálatából
11:45 – 12:00 A jövő autóbusza Miskolcon és Kaposváron, „Bus of the Year 2015” bemutatása – Kardos András, MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.
12:00 – 12:15 Magyarország legnagyobb zöld kommunális járműflottájáról – Szücs Attila, az Eurotrade tulajdonosa
12:15 – 13:30 Ebéd – a Gilbarco ACIS Kft. vendéglátásával és a kiállítás megtekintése

Kerekasztal – beszélgetések
A kerekasztalok szakmai vezetését Szabó Richárd, a Közlekedéstudományi Intézet Közlekedésinformatikai és -környezeti igazgatója végzi.

13:30 – 14:30 A magyarországi földgáztöltő állomások beruházói és üzemeltetői tapasztalatai és jelenlegi tervei – Bálint Norbert, FŐGÁZ CNG Kft, Fésűs Attila, GDF SUEZ
14:30 – 15:00 Kávészünet – a Ganzair Kompresszortechnika Kft. vendéglátásával
15:00 – 16:00 Fenntarthatósági célok és a gáz üzemanyagok. A biogázban rejlő lehetőségek, az LNG és a szintetikus gáz alkalmazása. Beszélgetés dr. Kovács Attilával, az Európai Biogáz Szövetség (EBA) igazgatóságának tagjával, Veér Lajossal, a Shell LNG üzletfejlesztésért felelős vezetőjével, Vass Zoltánnal, az UTB Envirotec szakemberével.
16:00 – 17:00 A konferencia összefoglalása és zárása
17:00-tól Tárlatvezetés az Egyetem mezőgazdasági gépipari múzeumában, ahol többek között megszemlélhető egy Magyar Királyi Patent alapján készült kerekes biogáz hajtású gép és még számos ipartörténeti érdekesség!