A Los Angeles-i Közlekedési Hatóság CNG-buszokkal bővítette buszparkját

A Los Angeles-i Megyei Közlekedési Hatóság (Metro) 295 db 12,2 m-es sűrített földgázos (CNG) buszt vásárolt, amelyek megújuló földgázzal (RNG) üzemelnek. A szerződés további 305 busz esetleges vásárlását is kilátásba helyezi. Az új járművek a buszpark kiöregedett tagjait váltják le, amely jól mutatja, hogy a közlekedési hatóság elkötelezetten kiáll a károsanyag kibocsátás csökkentése mellett, ezzel is visszafogva az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, melynek köszönhetően javulhat a levegő minősége az adott térségben.

„Az Egyesült Államokban egyre több közlekedési szolgáltató veszi figyelembe, hogy milyen előnyökkel jár a megújuló földgáz használata – mondta Dr. Kathryn Clay, az NGVAmerica ideiglenes igazgatója – A dízel-kibocsátás továbbra is jelentős pusztítást végez a környezetünkben, ami különösen igaz Los Angeles esetében. Azonban az LA Metro-hoz hasonló szolgáltatók vezetésével elérhetjük, hogy minél többen térjenek át a földgázzal hajtott járművek használatára, ezzel is tisztábbá téve a levegőt és a környezetet”- jegyezte meg a szakember.

Cris B. Liban, az LA Metro Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Vezető Tisztségviselője úgy gondolja, hogy közlekedési szolgáltatóként egyaránt felelősek a környezetért és az adófizető polgárokért. A megújuló földgáz használatával továbbra is az a céljuk, hogy odafigyeljenek a környezetvédelemre, miközben a lehető legmagasabb minőségű szolgáltatást nyújtják.

Az LA Metro egy hasonló mértékű beruházásról fog dönteni a hónapban, ugyanis a szakemberek célja további CNG és egyéb, alternatív üzemanyaggal működő járművek vásárlása. Az új buszok megvásárlásán túl az LA Metro Cummins-Westport típusú CNG–motorokkal újítja fel régebbi autóbuszait, így tovább csökkenhet azok szén-dioxid és nitrogén-oxid kibocsátása.